AXI MS Applicatie voor crisiscommunicatie
26/03/2020

Praktische crisiscommunicatie applicatie van Microsoft

Microsoft heeft een gratis PowerApps oplossing, de ‘Crisiscommunicatie Applicatie’, ter beschikking gesteld aan organisaties om hen te helpen bij het coördineren van hun digitale samenwerking en informatiedeling. 

 

 

Microsoft heeft een gratis PowerApps oplossing, de ‘Crisiscommunicatie Applicatie’, ter beschikking gesteld aan organisaties om hen te helpen bij het coördineren van hun digitale samenwerking en informatiedeling. Een crisis zoals vandaag zorgt voor heel wat vragen en onzekerheden bij managers en medewerkers. Dankzij de handige applicatie kan je jouw medewerkers op de hoogte houden van de laatste informatie en ontwikkelingen en hen eenvoudig opvolgen. Onze Employee Productivity Lead Strategist en Key Consultant Dries Verdonckt heeft deze applicatie vorige week reeds succesvol opgezet bij verschillende organisaties.

 

 

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de Crisiscommunicatie Applicatie?

 

Werknemers kunnen hun werkstatus rapporteren (vb. ik werk van thuis) en aanvragen doen. Dit helpt managers om beter te kunnen coördineren tussen hun werknemers en teams en om de status van central response teams in de organisatie op te volgen.

Afbeelding
Werkstatus MS Applicatie crisiscommunicatie

Admins kunnen de applicatie gebruiken om nieuws, updates en andere informatie omtrent de organisatie door te pushen. Ze kunnen de organisatie ook locale noodnummers en informatie aanreiken.

Afbeelding
Noodnummers MS applicaties crisiscommunicatie

Je kan in de applicatie ook een RSS feed integreren, met up-to-date informatie uit betrouwbare bronnen zoals de WHO, het CDC of locale overheden en medische experts. Werknemers kunnen er ook hun huidige status en locatie delen.

Afbeelding
Autoriteiten MS applicatie crisiscommunicatie

Hoe kan ik werken met de Crisiscommunicatie Applicatie?

 

Gebruik je persoonlijke login en kies een knop om jouw status te delen (als dit zo ingesteld is in de admin PowerApp).

Afbeelding
Login MS applicatie crisiscommunicatie

Naast jouw gedeelde status staat een link naar alle features die door jouw admin ingesteld zijn.

Afbeelding
Feature MS applicatie crisiscommunicatie 1
Afbeelding
Feature MS applicatie crisiscommunicatie 2

En bovendien kan de Crisiscommunicatie Applicatie volledig en probleemloos geïntegreerd worden in MS Teams (zowel de admin PowerApp als de applicatie voor crisiscommunicatie).

 

Heb je vragen of kunnen we jou verder helpen? Aarzel niet en contacteer ons vrijblijvend.

 

 

Geschreven door Dries Verdonckt, Employee Productivity Teamcoach, O365 expert and strategist

Stuur ons uw reactie


We laten ons graag inspireren