Lunch & Learn sessie API management bij AXI
20/11/2019

Lunch & Learnsessie API Management in de Publieke Sector

Op 19 november 2019 hadden we een boeiende middag met informatiemanagers en architecten tijdens de AXI Lunch & Learnsessie 'API Management in de Publieke Sector'. 

 

 

Gisteren een zeer boeiende middag gehad met informatiemanagers en architecten tijdens onze Lunch & Learnsessie API Management in de Publieke Sector. Vanuit diverse invalshoeken (informatievoorziening, architectuurprincipes, applicatielandschap en ontwikkelingen bij leveranciers) blijkt dat het thema al heel actueel is en nog veel actueler wordt; niet in de laatste plaats vanuit de Common Ground ontwikkeling. 

 

Dennis de Wit, CDO bij Drechtsteden, gaf heel goed aan welk proces zij hebben doorlopen en stond ook stil bij het belang van kennisdeling. Voor de deelnemers werd dit mooi vertaald naar het ter beschikking stellen van requirements ten aanzien van keuzes omtrent API Management solutions, waarbij werd ingegaan op de door AXI voor Drechtsteden uitgevoerde Proof of Concept. 

 

De middag werd afgesloten met een demonstratie van de AXI API Management oplossing alsmede ook van de resultaten van een hackaton Common Ground waarbij de concrete toepassing van API's in een low-code case managementoplossing werden gepresenteerd. 

 

 

Geschreven door Dick van Veen, Sector Manager bij AXI

Stuur ons uw reactie


We laten ons graag inspireren