Jouw sleutel tot efficiënte e-facturatie? PEPPOL!
01/07/2024

Jouw sleutel tot efficiënte e-facturatie? PEPPOL!

In de facturatiewereld is efficiëntie niet alleen een wens, het is een noodzaak. Met de opkomst van e-facturatie heeft het Pan-European Public Procurement OnLine-netwerk (PEPPOL), een cruciale rol gespeeld in het stroomlijnen van de manier waarop bedrijven communiceren en transacties uitvoeren. Facturen en zakelijke documenten snel en veilig uitwisselen is niet alleen gunstig, maar binnenkort zelfs verplicht. Ben jij al klaar om de overstap te maken?

 

 

PEPPOL en waarom je de trein niet mag missen

 

PEPPOL staat voor Pan-European Public Procurement OnLine. Het is een internationaal netwerk voor de uitwisseling van elektronische handelsdocumenten zoals e-facturen. Dit netwerk maakt het mogelijk voor bedrijven en overheidsinstellingen om op een gestandaardiseerde manier zakelijke documenten uit te wisselen, ongeacht waar ze zich bevinden. Dit faciliteert niet alleen de handel binnen de Europese grenzen, maar ook wereldwijd.

 

Waarom zou je als bedrijf nu moeten overstappen op PEPPOL? Allereerst wordt het gebruik van e-facturatie via PEPPOL binnenkort wettelijk verplicht. In België is dat vanaf 2026 zo. Dit betekent dat het voor organisaties essentieel is om hun systemen en processen hierop aan te passen. Bovendien biedt het gebruik van e-facturatie via PEPPOL tal van voordelen zoals verbeterde efficiëntie, snellere verwerkingstijden van facturen en betere compliance met regelgeving.

 

 

E-invoice in combinatie met PEPPOL

 

Een elektronische factuur, of e-invoice, is een digitaal formaat van de traditionele papieren factuur. Deze vorm van facturatie is niet alleen milieuvriendelijker, maar zorgt ook voor een snellere verwerking en vermindert de kans op fouten. Het gebruik van e-invoices in combinatie met het PEPPOL-netwerk stelt bedrijven in staat hun facturatieprocessen aanzienlijk te versnellen en te vereenvoudigen.

 

Wil je meer leren over hoe je jouw organisatie kunt voorbereiden op de overstap naar PEPPOL?

Bruno Baets, Product Manager bij AXI, brengt je helemaal bij in slechts 10 minuten!
 

Please accept marketing-cookies to watch this video.

Benieuwd hoe wij jou kunnen ondersteunen?