AXIVATION
Summit 2021

Het innovatie event voor de retailsector

Op donderdag 18 november 2021 vindt op locatie bij DOCK 3 in Antwerpen de AXIVATION Summit 2021 plaats: een dag boordevol oplossingsgerichte innovatieve topics voor de retailsector.

 

Als deelnemer uit de retail beleeft u tijdens dit innovatie evenement een gevarieerd dagprogramma waarin we - samen met u - nadenken over de toekomst binnen uw sector.

 

Wat mag u verwachten? Een inspirerende opening keynote door Stefaan Vandist. Een main stage waar we u dankzij vier korte break-out sessies laten kennismaken met innovatieve AXI oplossingen voor de retail. Na de lunch is het tijd voor een interactieve deep-dive workshop, die ingeleid wordt door Eelco Hos.

 

Afsluiten doen we met een gezellige netwerkborrel om van gedachten te wisselen met uw sectorgenoten en met de AXI experten.

 

Ontdek het programma en re-connect.

Header logo

AXIVATION Summit 2021 website banner

 

Maak kennis met het AXIVATION Summit programma

Welkom
09:30 - 10:00

Ontvangst

 

Ontvangst met koffie & thee.

Sebastiaan Mindreau
10:00 - 10:15

Welcome @ the main stage

 

Sebastiaan Mindreau, Digital Innovation Manager bij AXI verwelkomt u op de AXIVATION Summit 2021.

Sebastiaan Mindreau
Digital Innovation Manager @ AXI
Stefaan Vandist
10:15 - 11:00

Opening Keynote

 

Stefaan Vandist zorgt voor de big launch van de AXIVATION Summit 2021 met zijn inspirerende opening keynote.

 

Stefaan werkte tien jaar als merkstrateeg bij Duval Guillaume. Daarna vond hij zijn weg naar het begeleiden van organisaties bij hun innovatiestrategie rond duurzaamheidsvraagstukken. Stefaan werkte mee aan de toekomstbestendigheid van organisaties zoals Gamma, Volvo Cars Nederland, Unizo, Stad Antwerpen, Metropoolregio Amsterdam, Groningen, Netwerk Brandweer en de Rotterdamse Politie.

Stefaan Vandist
Public speaker on Foresight and Sustainability
Main Stage
11:00 - 13:00

Main Stage

 

Tijd voor enkele mooie showcases door AXI experts op de main stage. De AXI experts tonen u het beste en meest vernieuwende wat AXI te bieden heeft op technologisch en business vlak. 

 

Aan de hand van vier boeiende en zeer uiteenlopende 30' min. break-out sessies leert u de innovatieve AXI oplossingen in de retailsector kennen.

 

Ontdek ze hieronder:

Thomas Wouters
11:00 - 11:30 - break-out sessie 1

Gerichte campagnes opzetten dankzij het Social Media Review Platform

 

Precies weten wat uw klanten over u ventileren in de diverse social media kanalen? Alle posts op Facebook, Instagram, Yelp en andere komen bij elkaar in één overzichtelijk dashboard zodat u snel gepaste actie kunt ondernemen op kritische reviews. Deze portal is onmisbaar voor de moderne retailer van deze tijd.

Thomas Wouters
Product Innovator @ AXI
Willem Bless
11:30 - 12:00 - Break-out sessie 2

Schaalbare API's aanbieden via het AXI Retail Open Data Ecosysteem

 

Als retailer moet u snel kunnen inspelen op een Unified Commerce strategie. Endless Aisle, Click & Collect, Ship from store, zijn processen die niet meer weg te denken zijn in het huidige Retail landschap. Door het aanbieden van schaalbare API’s op de AXI Retail Cloud Suite wordt dit mogelijk. In deze sessie toont AXI best practices van API integraties en delen we tips waarmee u innovaties substantieel kunt versnellen.

Willem Bless
Retail Consultant @ AXI
Fadhua
12:00 - 12:30 - Break-out sessie 3

Uw distributiecentra en retail shops efficiënter inzetten via dark stores

 

Een dark store is zoals een vol 'pakhuis'. Een distributiecentrum dat uitsluitend beschikt over voorraden voor online aankopen, gelokaliseerd op goed bereikbare bedrijfsterreinen. Ze maken het mogelijk om heel snel 'lokale' producten die online werden aangekocht snel uit te leveren aan de consument. Volgens grote investeerders zullen deze 'flitsbezorgers’ de supermarktsector op zijn kop zetten.

 

Hoe kunt u hier op inspelen? Wat als u een deel van uw winkels transformeert naar een dark store? Een distributed order management systeem is daarbij een must.

Fadhua El-Khannichi
Retail Consultant @ AXI
Glenn Logtenberg
12:30 - 13:00 - Break-out sessie 4

De shopping experience verhogen dankzij slimme en AI-gestuurde shopping apps

 

Een shopping app die eens met een andere insteek is ontworpen. De golden nugget? Het gebruik van artificial intelligence om verschillende buying persona’s een andere ervaring te bieden. Leer hoe we de fanatieke thuiskok inspireren via slimme suggesties en de gewone consument alternatieven tonen bij recepten Via de slimme shopping app kunt u als retailer uw cross- en upsell producten positioneren en uw assortiment up-to-date houden.

Glenn Logtenberg
Retail Consultant @ AXI
Lunch
13:00 - 14:00

Lunchtime

 

Tijdens de middag serveren we een lekkere en gezonde lunch.

Hos Eelco
14:00 - 16:00

Ideation Workshop

 

Na de lunch is het tijd voor een interactieve deep-dive workshop, ingeleid door Eelco Hos

 

Eelco Hos is retail consultant en programma- en projectmanager bij Retail-Innovation.nl. Hij werkt samen met retailers en leveranciers aan de digitale transformatie - offline en online - met als doel het verhogen van de marge en omzet tegen lageren kosten. En tegelijkertijd het verhogen van klant- en medewerkerstevredenheid. Hij is een creatieve professional met gedegen kennis van retail processen en het effectief inzetten van nieuwe technologie. Hij is bovendien vaste columnist bij Distrifood en heeft een maandelijkse rubriek over retail technologie in Foodpersonality.

 

Eelco Hos dompelt u onder in twee interessante thema's binnen de retailsector:

 

  • Smart check-outs
  • Predictive & data-driven retail

 

Het format van de workshop?

Als deelnemer van één van de multidisciplinaire teams wordt u doorheen een ideathon - een niet-technische brainstormsessie - begeleid om samen met de andere teamleden na te denken en oplossingen te bedenken rond challenges binnen deze twee vooropgestelde thema's. Dé ideale gelegenheid om samen met uw sectorgenoten na te denken over de toekomst van uw sector en gericht aan innovatieve ideeën of oplossingen te werken.

 

TIP: Voorkennis is niet nodig om deel te nemen aan deze workshop.

Eelco Hos
Retail Consultant - Project & Program Manager
networking
16:00 - 17:00

Closing Note & Networking

 

Na een kort afsluitend woord door Sebastiaan Mindreau, Digital Innovation Manager bij AXI, eindigt de AXIVATION Summit 2021 met een netwerkborrel waar u uw sectorgenoten en de AXI experten kunt ontmoeten en met hen van gedachten kunt wisselen.

Praktische informatie

Wanneer? Donderdag 18 november 2021. Welkom vanaf 09:30. Einde rond 17:00.

Voor wie? Belgische en Nederlandse business en IT professionals uit de retail.

Waar? DOCK 3 - Straatsburgdok Noordkaai 3 - 2030 Antwerpen - Google Maps.

Deelnameprijs? Kosteloos voor professionals uit de retail.

Taal? De summit gaat door in het Nederlands.

Vragen? Contacteer Elise Boone - mobiel: + 32 474 24 59 82

AXI event op locatie bij DOCK 3
De event locatie

DOCK 3

DOCK 3 is een multifunctionele evenementenlocatie met een centrale ligging nabij Antwerpen.


 

Adres: DOCK 3 - Straatsburgdok Noordkaai 3 - 2030 Antwerpen - Google Maps.

Belangrijke informatie

Wij houden ons aan de coronamaatregelen en zorgen voor veilige omstandigheden.

 

Voor de AXIVATION Summit 2021 volgt AXI de huidige regels van de Belgische overheid. Op de eventlocatie worden maximum 200 deelnemers toegelaten.

 

Een COVID Safe Ticket is niet nodig. Uiteraard voorzien wij voldoende mondmaskers en handgels in alle ruimtes.