AXIVATION
Summit 2021

Het innovatie event voor de publieke sector

Op donderdag 18 november 2021 vindt op locatie bij DOCK3 in Antwerpen de AXIVATION Summit 2021 plaats: een dag boordevol oplossingsgerichte innovatieve topics voor de publieke sector.

 

Als deelnemer uit de overheidssector beleeft u tijdens dit innovatie evenement een gevarieerd dagprogramma waarin we - samen met u - nadenken over de toekomst binnen uw sector.

 

Wat mag u verwachten? Een inspirerende opening keynote door Stefaan Vandist. Daarna is het tijd voor een interactieve deep-dive workshop die ingeleid wordt door Karel Tobback. Na de lunch laten we u op de main stage kennismaken met innovatieve AXI oplossingen voor de overheid dankzij vier korte break-out sessies.

 

Afsluiten doen we met een gezellige netwerkborrel om van gedachten te wisselen met uw sectorgenoten en met de AXI experten.

 

Ontdek het programma en re-connect.

Header logo

AXIVATION Summit 2021 website banner

 

Maak kennis met het AXIVATION Summit programma

Welkom
09:30 - 10:00

Ontvangst

 

Ontvangst met koffie & thee.

Sebastiaan Mindreau
10:00 - 10:15

Welcome @ the main stage

 

Sebastiaan Mindreau, Digital Innovation Manager bij AXI verwelkomt u op de AXIVATION Summit 2021.

Sebastiaan Mindreau
Digital Innovation Manager @ AXI
Stefaan Vandist
10:15 - 11:00

Opening Keynote

 

Stefaan Vandist zorgt voor de big launch van de AXIVATION Summit 2021 met zijn inspirerende opening keynote.

 

Stefaan werkte tien jaar als merkstrateeg bij Duval Guillaume. Daarna vond hij zijn weg naar het begeleiden van organisaties bij hun innovatiestrategie rond duurzaamheidsvraagstukken. Stefaan werkte mee aan de toekomstbestendigheid van organisaties zoals Gamma, Volvo Cars Nederland, Unizo, Stad Antwerpen, Metropoolregio Amsterdam, Groningen, Netwerk Brandweer en de Rotterdamse Politie.

Stefaan Vandist
Public speaker on Foresight and Sustainability
Karel Tobback
11:00 - 13:00

Ideation Workshop

 

Tijd voor een interactieve deep-dive workshop, ingeleid door Karel Tobback, gerenommeerd expert op het vlak van de overheid én topman Informatisering bij de Belgische Federale Overheidsdienst Justitie.

 

Karel Tobback dompelt u onder in drie interessante digitale thema's binnen de publieke sector:

 

  • Nudging & citizen centricity
  • De anticiperende overheid
  • Data-gedreven beleidscycli

 

Het format van de workshop?

Als deelnemer van één van de multidisciplinaire teams wordt u doorheen een ideathon - een niet-technische brainstormsessie - begeleid om samen met de andere teamleden na te denken en oplossingen te bedenken rond challenges binnen de drie vooropgestelde thema's. Dé ideale gelegenheid om samen met uw sectorgenoten na te denken over de toekomst van uw sector en gericht aan innovatieve ideeën of oplossingen te werken.

 

TIP: Voorkennis is niet nodig om deel te nemen aan deze workshop.

Karel Tobback
Expert in de publieke sector
Lunch
13:00 - 14:00

Lunchtime

 

Tijdens de middag serveren we een lekkere en gezonde lunch.

Main Stage
14:00 - 16:00

Main Stage

 

Tijd voor enkele mooie showcases door AXI experts op de main stage. De AXI experts tonen u het beste en meest vernieuwende wat AXI te bieden heeft op technologisch en business vlak. 

 

Aan de hand van vier boeiende en zeer uiteenlopende 30' min. break-out sessies leert u de innovatieve AXI oplossingen in de publieke sector kennen.

 

Ontdek ze hieronder.

Thomas Michem AXI
Break-out sessie 1 - 14:00 - 14:30

Meer inzicht verkrijgen dankzij AXI's data-driven apps

 

AXI helpt overheidsorganisaties om slagkrachtiger te zijn én de overheidsmedewerkers maximaal te ontzorgen. Hiervoor ontwikkelden wij een reeks innovatieve apps - gebaseerd op Artificial Intelligence - die uw overheidsorganisatie helpen om de juiste beslissingen te nemen op basis van slimme inzichten.

 

We stellen u hierbij een concrete case voor ter illustratie om uw meerjarenbegroting sneller een eenvoudiger op te maken en te beheren, om slim inzicht te krijgen via een transparante cashflow forecasting tool en om een soepele en slimme maandafsluiting te garanderen. Het schaalbaar dataplatform achter dit alles is inzetbaar in verschillende vormen en processen om meer waarde te halen uit uw data.

Thomas Michem
Data Architect @ AXI
AXI medewerker
Break-out sessie 2 - 14:30 - 15:00

Slimmere beslissingen nemen in dossiers dankzij predictive intelligence

 

Met het AXI Adaptive Case Management platform bieden we kenniswerkers uit de overheid een end-to-end oplossing aan om complexe (en minder complexe) dossiers en dynamische processen te beheren. Het digitale platform stroomlijnt de samenwerking en optimaliseert de dienstverlening naar burgers, bedrijven en andere stakeholders.

 

We werpen samen met u een blik op de toekomst van kennisgestuurd dossierbeheer dankzij de kracht van artificial intelligence. Wanneer zal een dossier volledig afgewerkt zijn? Hoe kan de dienstverlening naar de burger verbeterd worden? In welke richting zal een concrete beslissing gaan en waarom? Dankzij deze voorspellingen kunnen uw dossierbeheerders slimmer werken én de juiste beslissingen nemen.

Pedro Meuleman
Digital Transformation Architect
Klaas Lauwers AXI
Break-out sessie 3 - 15:00 - 15:30

Een Artificial Intelligence bot integreren in MS Teams

 

Door ‘het nieuwe normaal’ dient op afstand werken even efficiënt te verlopen als op kantoor en is M365 platform met o.a. Microsoft Teams voor velen een essentiële speler geworden. Hoog tijd dus om MS Teams nog slimmer te maken. 

 

Tijdens Microsoft Teams meetings met collega's of klanten wordt heel wat relevante informatie verzameld. Wat als we de inhoud van deze gesprekken efficiënter konden gaan inzetten? Via Artificial Intelligence technologie kan een intelligente bot 'meeluisteren' en automatisch samenvattingen maken op basis van speech recognition en vervolgens mailen naar de betrokkenen, actiepunten uitzetten door op zoek te gaan naar keywords zoals 'actiepunt' en dat vertalen in een to do-lijst voor alle deelnemers. En waarom zou onze AI bot ook niet gewoon vervolgmeetings kunnen inplannen? The sky is the limit. Waarvoor zou u de AI bot graag inzetten in MS Teams?

Klaas Lauwers
MS 365 Expert
Ruben
Break-out sessie 4 - 15:30 - 16:00

Ongecompliceerd en snel IoT projecten opzetten dankzij het MS Azure platform

 

IoT maakt organisaties slimmer. Toch blijft het een grote uitdaging om uit IoT en Smart Digital Twin-technologie data te halen die goede inzichten genereren uit bijvoorbeeld Smart Cities of Smart Ports. 

 

Via een inspirerende case bij het Vlaamse Departement Mobiliteit en Openbare Werken willen we u aantonen dat een nieuwe IoT business case opzetten niet ingewikkeld hoeft te zijn. Via het gebruik van het schaalbaar Microsoft Azure cloudplatform kunnen eenvoudig alle IoT assets worden verbonden, bewaakt én perfect beheerd.

 

Eén advies kunnen we alvast meegeven: begin klein en zonder grote risico’s.

Ruben Delange
.NET & Azure solution architect
networking
16:00 - 17:00

Closing Note & Networking

 

Na een kort afsluitend woord door Sebastiaan Mindreau, Digital Innovation Manager bij AXI, eindigt de AXIVATION Summit 2021 met een netwerkborrel waar u uw sectorgenoten en de AXI experten kunt ontmoeten en met hen van gedachten kunt wisselen.

Praktische informatie

Wanneer? Donderdag 18 november 2021. Welkom vanaf 09:30. Einde rond 17:00.

Voor wie? Voor Belgische en Nederlandse business en IT professionals uit de overheid.

Waar? DOCK 3 - Straatsburgdok Noordkaai 3 - 2030 Antwerpen - Google Maps.

Deelnameprijs? Kosteloos voor professionals uit de overheid.

Taal? De summit gaat door in het Nederlands.

Vragen? Contacteer Elise Boone - mobiel: + 32 474 24 59 82

AXI event op locatie bij DOCK 3
De event locatie

DOCK 3

DOCK 3 is een multifunctionele evenementenlocatie met een centrale ligging nabij Antwerpen.


 

Adres: DOCK 3 - Straatsburgdok Noordkaai 3 - 2030 Antwerpen - Google Maps.

Belangrijke informatie

Wij houden ons aan de coronamaatregelen en zorgen voor veilige omstandigheden.

 

Voor de AXIVATION Summit 2021 volgt AXI de huidige regels van de Belgische overheid. Op de eventlocatie worden maximum 200 deelnemers toegelaten.

 

Een COVID Safe Ticket is niet nodig. Uiteraard voorzien wij voldoende mondmaskers en handgels in alle ruimtes.