Elegio is een jonge Waalse onderneming die zich als doel heeft gesteld om de e-democratie te promoten. Elegio ontwikkelde een unieke e-vote oplossing om verkiezingen, referenda en publieke raadplegingen te organiseren en stelt deze ter beschikking van bedrijven, administraties en overheden.' 

Elegio zocht een partner om de groei-ambities te realiseren 

In eerste instantie richt Elegio zich met haar e-vote oplossing op de sociale verkiezingen in Belgische ondernemingen. Op basis van haar partnerships met sociale secretariaten en contacten met sociale partners en ondernemingen, verwacht Elegio een stevige toename van het aantal bedrijven dat gebruik zal maken van de e-vote toepassing tijdens de sociale verkiezingen van 2020. Daarenboven wil Elegio zich richten op verkiezingen binnen beroepsfederaties, medische raden, raden van universiteiten en hogescholen en volksraadplegingen van lokale overheden. Om deze ambities te realiseren en de daaraan gekoppelde groei te financieren en te managen, keek Elegio uit naar een stevige partner. 

Vanaf nu gaat Elegio door het leven als 'Elegio, an AXI company' 

Door de aansluiting van Elegio bij de AXI groep, breiden we de groep uit met een sterk merk en top expertise.  

Hugues Dorchy en Olivier Libon, de mensen achter Elegio, zijn top experten op het vlak van electronic signature, e-voting, cryptography, authentication en anonymization technologies. Zij lagen mee aan de basis van de eID kaart binnen de Belgische overheid en de oprichting van de eID company.

Met Elegio hebben Hugues Dorchy en Olivier Libon blijk gegeven van een grote zin voor ondernemerschap en de capaciteit om een sterk idee uit te bouwen tot een unieke product- en service mix. Vanuit AXI zijn we getriggerd door het attractief business model van Elegio. Door in te zetten op synergie en schaalvergroting kunnen we dit business model mee helpen versterken. De binnen de e-vote oplossing gebruikte technieken voor electronic signature en gebruikersidentificatie gaan we tevens inzetten bij lopende projecten bij overheidsinstellingen. Dankzij de expertise binnen Elegio en AXI kunnen we duidelijk het verschil maken.

Voor meer informatie over deze transactie kunt u contact opnemen met Paul Peeters, CEO van AXI