AXI Cloud Event 2021

Efficiënter werken dankzij de cloud

 

 

Op dinsdag 19 oktober 2021 vindt de tweede editie van het online AXI Cloud Event plaats. Dit jaar ligt de focus op efficiëntie dankzij de cloud.

 

Als deelnemer willen wij u tijdens het online event best practices aanreiken om op een pragmatische manier alles uit de cloud te halen. Kortom, ontdek hoe u uw IT-landschap doeltreffend kunt innoveren én rationaliseren. 

 

Op het programma staan negen praktijkgerichte keuzesessies die aan de hand van klantsuccesverhalen verteld worden door onze AXI experts in samenwerking met o.a. Lalemant, Gezinsbond, Karus en Tabor. 

 

Ontdek snel het uitgebreid programma.

 

Ik schrijf me in
Header logo

Ontdek alvast de sprekers en hun sessies

Please accept marketing-cookies to watch this video.

Waarom u het AXI Cloud Event niet mag missen

Wat mag u concreet verwachten?

 

We bieden u negen praktijkgerichte en bijzonder leerzame sessies aan. Onze AXI experts brengen u succesverhalen uit de business en reiken u best practices aan om veilig en efficiënt te werken in een Cloud Native World.

 

Elke sessie biedt een mooi evenwicht tussen het aantonen van de business waarde voor uw organisatie en de bijhorende technische insteek.

Hoe kunt u deelnemen?

 

U kunt online deelnemen via het digitaal AXI Cloud platform waarbij u de mogelijkheid heeft om online one-on-one gesprekken in te plannen met onze key-consultants, de AXI sprekers, onze sales collega's en uiteraard kunt u ook van gedachten wisselen met de andere online aanwezigen.

Is dit event voor u?

 

Bent u een business professional die graag op de hoogte blijft van de nieuwste trends en ontwikkelingen en wenst te investeren in innovatieve oplossingen en services om uw business efficiënter te maken dankzij de cloud? Dan is dit event zeker iets voor u.

 

Het AXI Cloud event richt zich specifiek op managers, (senior) specialisten, beïnvloeders en beslissers met een IT-profiel die werkzaam zijn binnen de overheid, retail, zorg, industrie of dienstensector. 

 

Een greep uit diverse relevante functies: CIO's, ICT Managers, (Chief) Information Security Officers, Security Managers, Enterprise - Solutions - IT Architecten, Informatiemanagers, Digital Innovation Managers, Transformation Managers & Digital Managers, BI Managers, Data Analysts, Data Officers, Network Managers, Applicatie en Database Managers en aanverwante functies.

Het online AXI Cloud Event 2021 programma

13:00 - 13:15: Verwelkoming door Joachim Vanden Brande, Director Marketing, Innovation & Technology bij AXI
 

13:30 - 14:00: Deel 1 - AXI Cloud break-out sessies
 

14:00 - 14:15: Korte break
 

14:15 - 14:45: Deel 2 - AXI Cloud break-out sessies
 

14:45 - 15:00: Korte break
 

15:00 - 15:30: Deel 3 - AXI Cloud break-out sessies
 

15:30 - 15:45: Korte break
 

15:45 - 16:00: Afsluitend woord

De AXI Cloud Event 2021 sprekers & agenda

 

Maak hieronder kennis met de negen inspirerende break-out sessies.

 

Per timeslot kunt u telkens één sessie kiezen. Bij uw inschrijving kunt u die eenvoudig aanduiden. Op de dag van het AXI Cloud Event zelf is het nog mogelijk om de sessie(s) van uw keuze aan te passen.

 

 

Break-out sessies deel 1   Break-out sessies deel 2   Break-out sessies deel 3

 

13:30 - 14:00 - AXI Cloud Event Break-out sessies - deel 1

AXI Cloud 2021 spreker Peter Neefs
Keuzesessie 1

AXI’s Hybrid Cloud Advisor: de perfecte kick-start voor de journey naar de cloud 

 

Organisaties dienen tijdens hun ‘reis naar de cloud’ goed de afweging te maken tussen kosten, flexibiliteit, betrouwbaarheid en veiligheid. Op basis van een concrete use case vertelt Peter Neefs hoe AXI cloud experts - aan de hand van de AXI Hybrid Cloud Advisor service - klanten adviseren bij de best passende cloud benadering. Concreet helpt de door AXI ontwikkelde service organisaties bij de voorbereidingen om op een gestructureerde en gefaseerde manier het cloudverhaal aan te pakken

 

In deze sessie geeft hij inzicht in hoe AXI experten concreet te werk gaan om tot een gefundeerd en toekomstgericht advies te komen. Tot slot geeft Peter inkijk in de diverse deliverables die AXI kan aanbieden.

Peter Neefs
Pre-Sales Consultant bij AXI
AXI Cloud 2021 spreker Klaas Lauwers
Keuzesessie 2

Online samenwerken productiever, veiliger en kostefficiënter maken dankzij het krachtig M365 SaaS platform

 

Sinds COVID-19 hebben bedrijven grote inspanningen geleverd en fors geïnvesteerd om hun medewerkers op een veilige en online manier te laten (samen)werken met collega’s, klanten en partners. Door ‘het nieuwe normaal’ dient op afstand werken even efficiënt te verlopen als op kantoor. Tijd om te ontdekken hoe medewerkers nog productiever, veiliger en kostefficiënter kunnen werken vanaf hun ‘digitale werkplek’ met behulp van het M365 SaaS platform.  

 

Tijdens deze sessie legt Klaas Lauwers, aan de hand van een verhelderende use case bij Tabor, uit hoe AXI de IT-omgeving heeft geëvalueerd en samen met hen een IT-roadmap heeft uitgetekend. U krijgt inzicht in hoe Tabor - een netwerk van autonome sociale ondernemingen en scholen - zijn medewerkers optimaal ondersteunt dankzij het M365 samenwerkingsplatform (met o.a. Exchange, SharePoint, OneDrive en Teams). Daarnaast toont Klaas hoe Tabor gebruik maakt van het MS Power Platform om routinetaken snel en eenvoudig te automatiseren via Power Automate.

 

Tot slot introduceert Klaas kort het eerste Employee Experience Platform, Microsoft Viva genaamd. Dit open en krachtige ecosysteem verenigt communicatie, kennis, leerprocessen, resources en inzichten in een geïntegreerde gebruikerservaring die werknemers en teams alle middelen geeft om vanaf elke locatie maximaal te presteren.  

Klaas Lauwers
Microsoft 365 Expert bij AXI
AXI Cloud 2021 spreker Pedro Meuleman
Keuzesessie 3

Een succesvolle cloudtransformatie dankzij het opstellen van een doelgerichte governance en management strategie

 

Door te kiezen voor een solide cloud aanpak kunnen organisaties genieten van voordelen zoals efficiëntie en schaalbaarheid, resilience en technologische mogelijkheden tot het vermijden van een vendor lock-in. De transformatie naar de cloud biedt ook heel wat uitdagingen en vereist een aangepaste governance en management strategie. Zo dienen organisaties na te denken over aangepaste of nieuwe business processen. Daarnaast verkrijgen ze best een zo volledig mogelijk inzicht in de business alignment, de kosten, het ownership, business support, compliance en security. Al deze aspecten dragen namelijk bij tot een succesvolle cloud adoptie en een betere controle over de in de cloud beheerde IT-omgeving

 

Aan de hand van zijn ervaringen bij heel wat klantprojecten licht Pedro Meuleman tijdens zijn sessie toe welke governance aspecten cruciaal zijn bij de transformatie en het beheer naar de cloud. Hij laat u verder kennismaken met LeanIX SaaS Intelligence, een platform dat erop gericht is om betere inzichten te verkrijgen in het SaaS applicatie landschap via o.a. user management, contract renewal, services consumed, licenties etc. Door betere inzichten kunnen zowel controle aspecten zoals kosten als user adoptie beter beheerd worden.

Pedro Meuleman
Digital Transformation Architect bij AXI

14:15 - 14:45 - AXI Cloud Event Break-out sessies - deel 2

AXI Cloud 2021 spreker Ruben Delange
Keuzesessie 1

Slimme & complexloze IoT projecten opzetten met instant business waarde dankzij het MS Azure Cloud platform

 

Dankzij intelligente IoT applicaties ontdekken bedrijven nieuwe manieren om processen efficiënter in te richten en meer inzichten te verkrijgen, kosten te besparen en nieuwe verdienmodellen te generen. Kortom, IoT maakt organisaties slimmer.

 

Vanuit realistische scenario’s bij enkele klanten geeft Ruben Delange een duidelijk beeld over de aanpak en de resultaten van een succesvol IoT-project. Hij vertelt hoe de innovatie en de flexibiliteit van het schaalbaar MS Azure cloudplatform de beste keuze is om IoT assets te verbinden, te bewaken en te beheren. Hij wil met zijn sessie inspireren om zelf na te denken over nieuwe IoT business cases. Het advies van Ruben is duidelijk: begin klein en zonder grote risico’s. Denk na over een concrete en haalbare doelstelling en creëer eerst bewustzijn binnen de organisatie. De innovatieve business cases ontstaan daarna quasi vanzelf. 

Ruben Delange
.NET & Azure Solution Architect bij AXI
AXI Cloud 2021 spreker Carlo Usala
Keuzesessie 2

Het geautomatiseerd beveiligen en efficiënt uitrollen van devices dankzij de Microsoft Endpoint Manager cloud oplossing

 

De gebruikerservaring en beleving van technologie heeft een grote invloed op de productiviteit en de motivatie van medewerkers. Het M365 SaaS platform biedt organisaties en medewerkers de mogelijkheid om flexibel en vlot samen te werken, te communiceren en inhoud te delen. Maar het vlot uitrollen, up-to-date houden en beschermen van Windows 10 bedrijfsapparaten van medewerkers is minstens even belangrijk. Ook voor medewerkers met eigen devices (BYOD) dient het aanloggen op het M365 platform beveiligd en gecontroleerd te gebeuren.  

 

Tijdens deze sessie gaat Carlo Usala dieper in op de voordelen en de uitgebreide functionaliteiten van de managed cloud Microsoft Endpoint Manager (MEM) oplossing. Aan de hand van een praktijkcase bij Karus - een organisatie die geestelijke gezondheidszorg biedt aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen - laat Carlo zien hoe dankzij de implementatie van Microsoft Endpoint Manager door AXI experten het volledige beheer, zowel lokaal als vanop afstand, van alle Windows 10 laptops en mobiele apparaten voortaan via de cloud gebeurt. Dankzij de oplossing worden bestaande en nieuwe endpoints van Karus medewerkers steeds geautomatiseerd geleverd, geconfigureerd en voorzien van de meest up-to-date Windows 10 security updates.  

Carlo Usala
Presales Consultant Modern Workplace bij AXI
AXI Cloud 2021 spreker Niek Jacobsen
Keuzesessie 3

Efficiënter samenwerken met externe partners dankzij de opzet van een schaalbaar API Management Platform in de cloud

 

Om als organisatie in het digitale tijdperk continu te blijven groeien, ontwikkelen en innoveren is een goed doordachte en onderbouwde integratie strategie van cruciaal belang. Toch blijft het voor de meeste organisaties een grote uitdaging om alle beschikbare databronnen en informatiestromen goed in kaart te brengen en toepassingen en systemen perfect met elkaar te integreren.  

 

Tijdens deze sessie vertelt Niek Jacobsen aan de hand van een praktijkcase bij Gezinsbond hoe zij erin slaagden om efficiënter samen te werken met hun business partners en met externe partijen door hun bedrijfskritische interne API’s op een beveiligde en beheersbare manier aan te bieden aan de buitenwereld. Samen met de AXI integratie experts werd een API Management platform in de cloud opgezet via de open source Gravitee.io oplossing. Niek toont tijdens deze sessie de specifieke opzet die AXI voor Gezinsbond heeft opgezet en bespreekt de voordelen van het populaire Gravitee.io API beheerplatform. Denk aan klant-en-klare functies zoals analyse en API-documentatie, een open sources toegangsbeheeroplossing voor authenticatie en autorisatie naast aspecten zoals betaalbaar, compleet en schaalbaar. 

Niek Jacobsen
Integratie Architect bij AXI

15:00 - 15:30 - AXI Cloud Event Break-out sessies - deel 3

AXI Cloud 2021 spreker Tim Scheers
Keuzesessie 1

Een cyber resilience IT omgeving opzetten dankzij innovatieve en bewezen cloud security oplossingen en services 

 

Sinds COVID-19 werken steeds meer medewerkers van thuis uit en worden bedrijven meer dan ooit aangevallen door internetcriminelen die hen met gijzelsoftware in hun greep proberen te krijgen. Organisaties hebben reeds uiteenlopende maatregelen genomen tegen ransomware. In deze sessie zal duidelijk worden waarom bedrijven hun IT omgeving best in handen leggen van marktleidende cloud security oplossingen en de bijbehorende services

 

Vanuit ervaringen bij grote en middelgrote organisaties vertelt Tim Scheers samen met collega Peter Neefs aan de hand van enkele praktische use cases hoe de AXI security experts klanten adviseren bij de opzet van een cloud security strategie op drie belangrijke niveaus: de bescherming van data & backup, de beveiliging van wired en wireless bedrijfsnetwerken en de beveiliging van de digitale werkplek. Zij illustreren dit tijdens deze sessie aan de hand van toonaangevende cloudoplossingen van security partners die AXI heeft geïmplementeerd bij haar klanten.

Tim Scheers
IT Architect Networking & Security bij AXI
Thomas Michem AXI
Keuzesessie 2

Echt waarde creëren en efficiënt samenwerken via een schaalbaar data science-platform in de cloud met R & Python

 

Data science is als expertise binnen bedrijven de laatste jaren enorm geëvolueerd. Dat is niet verwonderlijk aangezien het verkrijgen van inzichten uit data voor heel wat bedrijven dé basis is om te kunnen blijven innoveren en waardevolle inzichten uit data te vertalen naar hun visie en strategie. Bedrijven kunnen dankzij voorspellende analyses tal van business uitdagingen oplossen én een voorsprong nemen op de concurrentie.
 
Tijdens deze sessie vertelt Thomas Michem hoe effectief een data science platform kan opgezet worden in de cloud met gebruik van de volledige kracht van de open source programmeertalen R en Python. Via diverse klantencases uit de retail, de overheid en de financiële sector zal hij toelichten hoe snel waarde gecreëerd wordt voor interne stakeholders én klanten en hoe meteen een schaalbaar samenwerkingsplatform voor data science kan opzet worden.

Thomas Michem
Unit Manager Analytics & Insights bij AXI
AXI Cloud 2021 spreker Bjorn Vergaelen
Keuzesessie 3

Oracle databasebeheer as-a-service met Oracle Autonomous Database en het door AXI & Oracle ontwikkeld cloud framework

 

Ontdek hoe Oracle’s nieuwste paradepaardje Oracle Autonomous Database organisaties transformeert door databasebeheer as-a-service aan te bieden; gebruik makend van machine learning en verregaande automatisering. Oracle Autonomous database stelt organisaties in staat om over te stappen naar een volledig geautomatiseerde en door Oracle beheerde cloud omgeving. Hierdoor kunnen zij optimaal gebruik maken van een volledig geautomatiseerde database provisioning, tuning, clustering, disaster protection, flexibel schalen, beveiliging en patching.  

 

Aan de hand van een klantsuccesverhaal bij Lalemant verduidelijkt Bjorn hoe AXI deze internationale logistieke speler begeleid heeft bij de migratie van haar bedrijfskritische Oracle applicaties naar de Oracle Cloud. Bjorn licht daarnaast toe hoe AXI in samenwerking met Oracle een cloud framework - een reference template, inclusief de AXI best practices, standaarden en conventies en standaard software componenten - heeft ontwikkeld zodat het opzetten van een omgeving met een Oracle Autonomous Database bijzonder efficiënt en snel kan verlopen.

Bjorn Vergaelen
Operations Manager Finance Solutions bij AXI

Schrijf nu in voor het online AXI Cloud Event 2021

 

Efficiënter werken dankzij de cloud - Laat u online inspireren.

 

Inschrijven is niet meer mogelijk. Het registratieplatform is afgesloten.

Terugblik AXI Cloud Event 2020

Op dinsdag 27 oktober 2020 namen 124 deelnemers uit België en Nederland virtueel deel aan de eerste editie van het AXI Cloud Event. Zij werden ondergedompeld in onze negen inspirerende cloud sessies waarin AXI's key consultants, experten en strategische partners hen doorheen de Cloud Native World leidden.

 

Bekijk hier de terugblik

Onze business partners

AXI Cloud Event Business Partner
HP Partner AXI Cloud Event 2021
HPE partner logo
AXI Cloud Event Business Partner
MS partner logo
Rstudio business partner AXI
Sophos Partner logo
Veaam
Oracle AXI Cloud