API's als bouwsteen voor een digitaal ecosysteem

Goed onderbouwde API's in combinatie met een integratiestrategie zorgen er voor dat u beter kunt aansluiten op de verwachtingen en de vragen van burgers, partners en (overheids)organisaties. 

 

Door het ontwikkelen van een IT-architectuur waarin alles op een geschikte manier met elkaar verbonden is, zorgt u ervoor dat uw organisatie efficiënt werkt én het vermogen heeft om zich snel aan te passen aan de steeds sneller veranderende verwachtingen van uw stakeholders.

 

Header logo

Een API-driven strategie

 

Een API-driven strategie biedt uw overheidsinstelling voordelen. Gebruik de kracht van API's om uw bedrijfsprocessen efficiënter in te richten:

API's voor een gestroomlijnde samenwerking

De samenwerking tussen verschillende afdelingen van uw organisatie maar ook met burgers, partners en (overheids)organisaties verloopt eenvoudiger. Iedereen maakt gebruik van een eigen IT platform maar al deze data dient vlot en snel gedeeld te worden. API's maken synchrone integratie veel eenvoudiger.

Het sneller lanceren van innovatieve applicaties

Overheidsinstellingen beschikken over heel wat back-end systemen, data en services. Als ze die kunnen ontsluiten via API's ontstaat een basis om op verder te bouwen. Deze bestaande API's kunnen gebruikt worden om snel nieuwe applicaties te bouwen. Maak gebruik van verschillende delen van uw applicatienetwerk in combinatie met herbruikbare assets om niet alleen binnen uw IT team problemen op te lossen maar ook de business uitgebreide mogelijkheden te bieden.

Een betere dienstverlening aanbieden

Bouw een betere digitale dienstverlening op met burgers en (overheids)organisaties. Dankzij het vlot integreren van data uit diverse systemen kunt u uw stakeholders een persoonlijke en betere ervaring aanbieden. Alle beschikbare data wordt direct opgehaald uit de bron om bepaalde processen te stroomlijnen en gevoelige informatie perfect te beveiligen.

Iedereen wordt 'integrator'

 

Om de juiste snelheid te houden of voorsprong te nemen op uw concurrenten krijgt uw IT team steeds meer vragen van de business.

 

Dankzij een API-gedreven aanpak is iedereen binnen uw organisatie een integrator: developers, het integratie team, de business werken samen als een team aan innovaties en oplossingen, over rollen en functies heen.

Onze dienstverlening rond API's

De AXI integratie consultants ondersteunen uw organisatie bij:

 

  • het uittekenen en opstellen van een API strategie
  • het opstellen van een API portfolio
  • het analyseren en bouwen van API's
  • het implementeren van de benodigde API's.

Ik wens meer informatie voor mijn overheidsorganisatie