Veilinghuis AUCTIM kiest voor Oracle Cloud Services

Trade & Services
10 oktober 2019
Per dag registreren zich tot 120.000 bezoekers op het online veilingplatform. AXI kreeg de opdracht om een oplossing uit te werken die een hoge uptime en responsiviteit van het platform waarborgt.

AUCTIM is een online veilinghuis met meer dan 40 jaar ervaring waaronder de laatste 13 jaar in Online Veilingen. Zowel nationaal als internationaal is AUCTIM gespecialiseerd in het online verkopen van roerende en onroerende goederen. Doordat de bestaande hosting oplossing niet kon voorzien in de nodige capaciteit en schaalbaarheid, veroorzaakten piekmomenten overbelasting en vertragingen van de website. Om dit te verhelpen is AUCTIM op zoek gegaan naar een nieuwe partner en koos voor AXI.

Dagelijks worden nieuwe online veilingen opgestart. In 2018 waren het nog 600 online veilingen maar in 2019 zullen er meer dan 900 online veilingen plaats gevonden hebben. De ambitie voor 2020 is de kaap van de 2000 online veilingen te behalen. 

Hoe groter een online veiling hoe meer bieders. Ook de hoeveelheid aan veilingen die dagdagelijks afsluit, genereert zeer grote bezoekersaantallen. Dagelijks 30.000 bezoekers registeren is geen uitzondering meer. In 2019 was het dag record iets meer dan 120.000 bezoekers. De intensiteit verhoogt soms extreem bij de sluiting van een online veiling. Het aantal biedingen per seconden stijgt dan spectaculair.

Doordat de bestaande hosting oplossing niet kon voorzien in de nodige capaciteit en schaalbaarheid, veroorzaakten piekmomenten overbelasting en vertragingen van de website. Om dit te verhelpen is AUCTIM op zoek gegaan naar een nieuwe partner en koos voor AXI.

Nood aan een schaalbare en stabiele cloud oplossing. Pay-per-use.

Om de stabiliteit van het online veilingplatform te garanderen, is flexibel opschalen naar zeer grote capaciteiten essentieel. Net om die reden is de keuze gemaakt voor een cloud platform met gebruik van Oracle Cloud Services. Als Oracle Gold partner heeft AXI een model aangeboden waarbij er altijd voldoende cores beschikbaar zijn. Enkel de effectief gebruikte cores worden aangerekend. 

Het cloud platform direct in productie

De hoge eisen op het vlak van stabiliteit en schaalbaarheid bepaalden de keuze voor Oracle Cloud Services en AXI. Omwille van hoogdringendheid, was er geen ruimte om een proof of concept uit te werken. De gekozen oplossing is direct in productie genomen. Een stevige uitdaging die succesvol werd afgerond dankzij de expertise van AXI en de intensieve samenwerking met Daevy Espeel, IT Manager bij AUCTIM.

Genieten van unieke public cloud mogelijkheden

AUCTIM ervoer direct de voordelen van Oracle Cloud Services op het vlak van capaciteit, schaalbaarheid en flexibiliteit. Oracle Cloud biedt de mogelijkheid om een dedicated systeem te hosten, waarbij de CPU resources per eenheid en zonder downtime kunnen worden bijgeschakeld en afgeschakeld. Het effectieve resource verbruik wordt per uur aangerekend. Dit is tot op heden uniek in het public cloud landschap.

Op het dedicated Oracle Cloud systeem is door AXI een database service opgezet. Met gebruik van AXI software wordt ervoor gezorgd dat voor een veiling de resources automatisch verhoogd worden en na het afsluiten van de veiling terug verlaagd worden. Tevens worden er bij piekbelasting - bijvoorbeeld door een commerciële actie - automatisch resources bijgeschakeld.

Naar de buitenwereld toe wordt de database server ontsloten door middel van Oracle Apex. De Apex frontend wordt gehost op een ‘compute’ instance binnen de Oracle Cloud en draait op een Apache Tomcat Application Server in combinatie met ORDS listener. Security wordt gegarandeerd via het gebruik van standaard Oracle cloud firewalling en een application firewall. Om de volledige omgeving te kunnen monitoren, heeft AUCTIM met AXI een service level agreement afgesloten.

Garanties voor een uiterst hoge uptime

Daevy Espeel, IT Manager: ‘Het veilingplatform van AUCTIM vereist een hoge uptime en responsiviteit zodat elke veiling feilloos verloopt en elk bod correct wordt geregistreerd. Aan AXI hebben we gevraagd om ons bij te staan bij de omzetting en het beheer van een duurzame, schaalbare en bedrijfszekere applicatiehosting. Onze vraag werd perfect door AXI ingevuld met een Oracle Cloud infrastructuur en de nodige talentvolle ervaring. Sinds onze samenwerking met AXI genieten we van een uiterst hoge uptime. AXI medewerkers staan steeds voor ons klaar met snelle en sluitende oplossingen.’

Meer informatie? Neem contact op met Roelof Hellinx.