Trefdag Digitaal Vlaanderen 2020

26 Nov

Trefdag Digitaal Vlaanderen 2020

Gent, Online, België

Om de dienstverlening van de overheid steeds verder te digitaliseren organiseert Informatie Vlaanderen haar jaarlijkse Trefdag Digitaal Vlaanderen. Dit jaar gaat de trefdag volledig digitaal door om een succesvol en uitermate veilig event te kunnen garanderen.

Breng zeker een bezoek aan de virtuele stand van de AXI Group en volg onze live sessie over adaptief dossierbeheer en de pre-recorded sessies rond data-driven apps als leidraad voor financiële beslissingen, Microsoft Teams en Enterprise Architecture.

Ik schrijf me in

Waar kunt u AXI vinden?

Ook dit jaar biedt de Trefdag Digitaal Vlaanderen zijn bezoekers een gevarieerd aanbod van hoogstaande informatiesessies aan en dit zowel live als vooraf opgenomen.

In het virtuele event platform vindt u de AXI Group in volgende zalen:

Ontdek hier het volledige programma van de Trefdag Digitaal Vlaanderen 2020.

Agenda

Het platform is open vanaf 09:30.

10:00 - 11:30: Plenaire openingssessie in het virtuele Auditorium Informatie Vlaanderen voor een heuse liveshow, vanuit de Sint-Pietersabdij in Gent, met verschillende interessante gasten zoals de minister-president Jan Jambon, Gentse Schepen Sofie Bracke en Professor Lieven De Marez van UGent.

11:35 - 17:45: Doorlopend live informatiesessies in het virtuele Auditorium Partners en mogelijkheid tot raadplegen pre-recorded content in de virtuele Bibliotheek.

17:45 - 18:00: Afsluitend moment met de hoofdpartners.

Datum
Donderdag 26 november 2020

Uurregeling

Het platform is open vanaf 09:30.

10:00 - 11:30: Plenaire openingssessie.

11:35 - 17:45: Doorlopend live informatiesessies. De live AXI sessie over adaptief dossierbeheer start om 12:45.

17:45 - 18:00: Afsluitend moment.

Locatie

Live sessies en pre-recorded content

Gent, Online, België

Doelgroep
Overheidsmedewerkers

Deelnamekost
Deelnemen is gratis

Contacteer
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elise Boone

Ontdek in dit korte filmpje wat AXI voor u in petto heeft tijdens TDV2020

In 90 seconden ontdekt u welke online sessies AXI aanbiedt op #TDV2020. 

Volg de live AXI sessie op #TDV2020

De kracht van adaptief dossierbeheer

Door het overaanbod aan informatiestromen tussen de burger en de overheid en tussen overheidsinstellingen onderling, groeit de vraag naar een integrale visie op die informatie, het wetgevend kader en de procedurele verwerking ervan. Dankzij ‘adaptief dossierbeheer’ (Adaptive Case Management) bieden verschillende organisaties het hoofd aan deze uitdagingen. In zijn live sessie licht Frederik Riebbels de kracht van case management toe, en hoe we dit concreet vertalen naar een klantenoplossing voor dossiers zoals controle en inspectie, vergunningen, subsidies en toelagen, klachten en betwistingen.

Interactie met de spreker is mogelijk tijdens de sessie via de chatfunctie in Teams. Voor vragen kunt u contact opnemen met Nico Deweerdt.

Live sessie van 12:45 tot 13:15 in het Auditorium Partners.

Bekijk de pre-recorded AXI sessies op #TDV2020

Microsoft Teams correct introduceren en beheren

Microsoft Teams is de juiste stap naar een meer gepersonaliseerde moderne digitale werkplek binnen en tussen organisaties. Het uitrollen van MS Teams zonder vooraf een degelijk governance plan uit te werken is geen goed idee. De eindgebruiker krijgt een set tools ter beschikking met verspreide informatie, veiligheidsrisico's en onduidelijke rollen en verantwoordelijkheden als gevolg. In deze sessie zoomt Klaas Lauwers in op de belangrijkste redenen van een degelijk governance plan en hoe een goed change management plan zelfs kan leiden tot een hogere user adoption.

Pre-recorded sessie te bekijken in de Bibliotheek.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Isalien Van Laere.

VMSW - Een enterprise Architecture customer case

Aan de hand van een live demo in samenwerking met onze partner LeanIX licht Evert Deweer toe hoe de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen op een pragmatische wijze Enterprise Architectuur introduceerde in haar organisatie en zo haar programma rond digitale transformatie een boost gaf. Ondertussen wordt ook gewerkt aan de Information Governance voor het project 'Woonwoordenboek'.

Pre-recorded sessie te bekijken in de Bibliotheek.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Jean Blondeel.

Data-driven apps als leidraad voor financiële beslissingen

Overheidsinstellingen dienen vandaag hun beleid snel bij te sturen onder invloed van steeds veranderende omstandigheden, waarbij analyses van de impact van hun beslissingen nodig zijn. Vandaag gebeuren deze analyses nog steeds weinig efficiënt en in tools zoals Microsoft Excel. Aan de hand van twee concrete voorbeelden - het opstellen van een meerjarenbegroting en een cashflowprognose applicatie - tonen Janne Van den Brande en Sander Van Driessche aan hoe data-driven apps ingezet worden om de financiële impact van beleidsbeslissingen moeiteloos en correct in te schatten om zo bij te dragen tot beter onderbouwde keuzes.

Pre-recorded sessie te bekijken in de Bibliotheek.

Voor vragen over onze data-driven solutions kunt u contact opnemen met Richert De Vleeschhouwer. Voor vragen over onze financial solutions kunt u contact opnemen met Jan De Belser.

Ik schrijf me in

Inschrijven kan via de website van Informatie Vlaanderen. Tot op onze virtuele stand.