AXI Cloud Event - How to become cloud native

27 Oct

AXI Cloud Event - How to become cloud native

Online Event, België

Welkom op de eerste editie van het AXI Cloud Event. Volg een of meerdere van onze negen inspirerende sessies waarin onze key consultants, experten en strategische partners u op dinsdag 27 oktober 2020 virtueel doorheen de Cloud Native World zullen leiden.

Of u nu een IT of eerder een business achtergrond heeft, u kunt kiezen uit een waaier aan parallelsessies die afgestemd zijn op uw interesses en kennisdomeinen.

Maak hieronder kennis met het programma en de sprekers.

Schrijf nu in

Negen sessies & een internationale keynote

Op dinsdag 27 oktober 2020 staan verschillende inspirerende presentaties en customer cases rond diverse cloud topics op het programma. Elke sessie biedt een mooi evenwicht tussen het aantonen van de business waarde voor uw organisatie en de bijhorende technische insteek.

Om het AXI Cloud Event in stijl af te sluiten, hebben we de eer om u onze Italiaanse keynote spreker Simone Cicero voor te stellen. Italiaanse designer, spreker, entrepreneur en erkende thinker. Simone is opgenomen in de 2020 Thinkers50 Radar. Hij is Ideator en Partner bij The Platform Design Toolkit, een organisatie die bedrijven helpt om allerlei shaping strategieën te creëren, gebruik van ecosystemen te stimuleren en zichzelf en de wereld binnen dat proces te transformeren.

Het programma

Benieuwd naar de AXI sprekers? Maak in dit korte filmpje kennis met onze experten die op dinsdag 27 oktober 2020 hun sessie online zullen brengen.

Na elke sessie wordt een livestream Q&A moment voorzien. Heeft u nood aan een diepgaander gesprek, dan kunt u op de dag zelf een one-on-one sessie met een key consultant inplannen op een moment naar keuze.

-
Welkom en introductie
Joachim Vanden Brande is als directeur Marketing, Innovatie en Technologie binnen AXI dé sponsor en drijvende kracht achter het AXI innovatieprogramma. Mede door zijn achtergrond in enterprise architectuur en procesautomatisatie is hij de perfecte host om het virtueel AXI Cloud Event officieel te openen en alle sprekers en topics aan u voor te stellen.
Joachim Vanden Brande
Directeur Marketing, Innovatie en Technologie

Parallelsessies deel 1

Maak hier uw keuze uit één van onderstaande sessies die doorgaan van 13:15 tot 14:00.

Schrijf nu in

-
De succesvolle uitrol van MS Teams
Microsoft Teams is dé tool voor communicatie en samenwerking binnen en tussen organisaties. Met inmiddels 75 miljoen actieve gebruikers heeft de adoptie van MS Teams de afgelopen maanden een gigantische sprong gemaakt en is het de juiste stap naar een meer gepersonaliseerde moderne digitale werkplek. Het uitrollen van MS Teams zonder vooraf een degelijk governance plan uit te werken, is niet zonder risico's. De creatieve eindgebruiker krijgt een set tools ter beschikking met verspreide informatie en onduidelijke rollen en verantwoordelijkheden als gevolg. Dit maakt het vaak moeilijk om het juiste team of de correcte informatie terug te vinden. In deze sessie zoomt Klaas Lauwers in op de belangrijkste redenen waarom Microsoft Teams governance nodig heeft en hoe AXI consultants kunnen helpen bij een degelijk plan van aanpak door gebruik te maken van MS Power Apps.
Klaas Lauwers
Consultant M365
-
Waardevolle methodes voor een optimale cloudtransformatie
Cloudtransformatie behaalt niet altijd de vooropgestelde doelstellingen. In plaats van het IT landschap te vereenvoudigen eindigt deze vaak in een complex verhaal met verhoogde risico's en operationele overhead als gevolg. In deze sessie deelt Pedro Meuleman vanuit zijn stevig onderbouwde ervaring waardevolle inzichten over onze methodes om cloudtransformatie optimaal op te starten en te ondersteunen. Door onder andere ownership van cloud applicaties en IT componenten concreet te aligneren, door duidelijk afgebakende strategische doelstellingen voorop te stellen en door noodzakelijke veiligheidsmaatregelen te treffen, haalt u reeds heel wat complexiteit uit uw cloudverhaal. Aan het einde van zijn sessie geeft Pedro een exclusieve preview van onze Cloud Intelligence aanpak.
Pedro Meuleman
Digital Transformation Architect
-
Een beheersbare cloud infrastructuur voor bedrijfskritische applicaties en data
IT infrastructuur dient steeds flexibel en schaalbaar te zijn waardoor IT teams onder grote druk komen te staan om applicaties en data snel ter beschikking te stellen aan de business. Kan een traditionele approach met een eigen on-premises infrastructuur de nodige garanties bieden voor deze uitdagingen? Tijdens deze sessie lichten Sofie Turcksin en Peter Neefs de business drivers toe die van een hybride cloud een waardevolle ‘next step’ kunnen maken voor uw IT omgeving. Ze leggen uit met welke bouwstenen een hybride cloud opgezet kan worden en welke services AXI kan bieden tijdens en na het volledige traject. Tot slot verduidelijken ze waarom organisaties bij AXI niet alleen terecht kunnen voor de opzet en de migratie, maar hoe ze bovendien optimaal ontzorgd wordt, ongeacht de locatie van de IT systemen en data.
Sofie Turcksin
Solutions Sales Cloud Infrastructure

Parallelsessies deel 2

Maak hier uw keuze uit één van onderstaande sessies die doorgaan van 14:15 tot 15:00.

Schrijf nu in

-
Meer waarde halen uit data en applicaties dankzij het strategisch inzetten van API's
Binnen organisaties zijn grote hoeveelheden waardevolle data aanwezig die gegenereerd worden vanuit hun business, resources en applicaties. Naast het inzetten van data en applicaties voor intern gebruik en om operationele processen te ondersteunen, kan er heel wat business value gehaald worden door deze als assets te beschouwen en aan te bieden aan derden (klanten, partners, leveranciers). Via Application Programming Interfaces (API's) deelt u op een goed beveiligde manier data en business functionaliteiten en kunnen nieuwe innovatieve cloudprojecten op dezelfde uniforme manier ondersteund worden door het aanbieden van standaard interfaces. In deze sessie deelt Niek Jacobsen vanuit zijn ervaring welke strategie, visie, organisatiecultuur en technologieën kunnen helpen om meer waarde te halen uit uw data en business functionaliteit dankzij het strategisch inzetten van API's.
Niek Jacobsen
Integration Specialist
-
Cloud native applicaties bouwen in Microsoft Azure op maat van de business
Voor de meeste organisaties levert het beheer van de IT infrastructuur geen inherente business waarde op. Door gebruik te maken van Microsoft Azure kan de IT infrastructuur gedeeltelijk of volledig in de cloud beheerd worden. Op die manier komt ruimte vrij om waardevolle applicaties voor medewerkers en klanten te bouwen en snel uit te rollen. In deze sessie toont Sebastiaan Mindreau via een hands-on voorbeeld hoe organisaties snel en eenvoudig een cloud native B2B portal kunnen opzetten in Microsoft Azure via microservices.
Sebastiaan Mindreau
Digital Innovation Manager
-
De toekomst van de financiële en inkoopafdeling
Nieuwe technologieën hebben een stevige impact op het takenpakket en de wijze waarop de finance- en inkoopprofessionals hun werk vervullen. Deze professionals krijgen hierdoor een actievere rol en transformeren naar adviseurs van het management. Tijdens deze sessie legt Janne Van den Brande uit hoe de inzet van een nieuwe generatie softwareoplossingen in de cloud cruciaal is om de financiële- en inkoopprocessen te optimaliseren en zo het 'nieuwe werken' perfect zal ondersteunen.
Janne Van den Brande
Product & Pre Sales Manager

Parallelsessies deel 3

Maak hier uw keuze uit één van onderstaande sessies die doorgaan van 15:15 tot 16:00.

Schrijf nu in

-
API's op een veilige manier aanbieden in een hybride wereld
API Management is de hoeksteen van moderne applicatie-integratie. De belangrijkste business driver om API Management te introduceren is de noodzaak om veilige en schaalbare toegang te verlenen tot interne API's. Deze toegang kan zowel verleend worden aan interne als aan third-party applicaties en gebruikers. Interne API's die nog steeds gehost worden op een on-premises of een private cloud infrastructuur lopen daarbij heel wat veiligheidsrisico's. In deze sessie laat Ruben Delange, aan de hand van zijn praktijkervaring bij klanten, zien hoe het mogelijk is om op een veilige manier business kritische, interne API's naar de buitenwereld aan te bieden via het Microsoft Azure API Management platform.
Ruben Delange
.NET & Azure solution architect
-
Waardevolle inzichten verkrijgen dankzij data-driven oplossingen
Het is in de huidige 'nieuwe' realiteit meer dan ooit de gelegenheid om te profiteren van de voordelen die een data-driven werking organisaties kunnen bieden. State of the art data-driven oplossingen in de cloud kunnen in enkele weken worden opgezet zodat organisaties snel inzichten uit hun data kunnen halen. Deze inzichten hebben een directe impact op de gezondheid en stabiliteit van uw organisatie. Denk hierbij aan operationele optimalisatie, krachtige klantenervaring, concurrentiële voordelen en groeiopportuniteiten. In deze sessie zullen Thomas Michem en Richert De Vleeschhouwer, aan de hand van praktijkvoorbeelden bij klanten, hun inzichten delen over het bouwen van moderne dataplatformen. Deze platformen bieden daarnaast ook de mogelijkheid om aan de slag te gaan met self-service BI en verschillende data-driven applicaties.
Thomas Michem
Data Architect Analytics & Insights
-
Snel en eenvoudig professionele apps bouwen met Microsoft Power Apps
Dankzij het Microsoft Power Platform kunnen medewerkers zonder diepgaande programmeerkennis snel en eenvoudig custom applicaties bouwen. Het Power Platform richt zich op snelle visualisaties, ontwikkeling, release en onderhoud. In deze sessie zal Dries Verdonckt aantonen welke business cases ideaal zijn om te transformeren naar een applicatie met behulp van Power Apps. Daarnaast laat hij, aan de hand van concrete customer cases, zien hoe dergelijke applicaties gebouwd kunnen worden via MS Power Apps en eenvoudig gekoppeld kunnen worden met e-mail en SharePoint om de productiviteit en de efficiëntie binnen organisaties te verhogen.
Dries Verdonckt
M365 Strategist

Internationale keynote & dankwoord

Simone Cicero en Joachim Vanden Brande sluiten het AXI Cloud event af om 16:15.

Schrijf nu in

-
Internationale Keynote
Simone Cicero staat u te woord tijdens de afsluitende keynote. Als Italiaanse designer, spreker, entrepreneur en erkende thinker werd hij opgenomen in de 2020 Thinkers50 Radar. Daarnaast is hij Ideator en Partner bij The Platform Design Toolkit, een organisatie die bedrijven helpt om allerlei shaping strategieën te creëren, gebruik van ecosystemen te stimuleren en zichzelf en de wereld binnen dat proces te transformeren.
Simone Cicero
Creator of Platform Design Toolkit
-
Afsluitend woord
Joachim Vanden Brande, directeur Marketing, Innovatie en Technologie binnen AXI, sluit het AXI Cloud Event af.
Joachim Vanden Brande
Directeur Marketing, Innovatie en Technologie
Inschrijven

Neem deel aan het gratis online AXI Cloud Event op dinsdag 27 oktober 2020 en maak uw keuze uit negen inspirerende sessies.

Vragen? Contacteer Elise