Digitaal innoveren dankzij data-en applicatie integratie

Koppel data, applicaties en business processen vlot met nieuwe oplossingen.

 

AXI Integration helpt uw organisatie bij het ontwerp van uw integratie-architectuur en de bouw en het beheer van uw schaalbaar API platform.

 

We maken gebruik van marktleidende tools van o.a. Gravitee.io, MS Azure en IBM.

Afbeelding
Foto van IT verbindingen
Logo axi strategy

Applicatie-integratie als business enabler 

 

In een modern applicatielandschap werken enterprise applicaties perfect samen met andere applicaties en IT systemen. Om aan alle business eisen te voldoen dienen applicaties data uit te wisselen met andere applicaties maar ook functionaliteiten van andere applicaties op te roepen of zelfs te interageren met IT systemen zoals databanken, file- en ERP-systemen

 

De manier waarop uw organisatie omgaat met applicatie-integratie heeft een grote invloed op de werkelijke prestaties van uw IT afdeling. Zo kan het ontbreken van een efficiënte integratie-architectuur, van tools en van processen die zijn aangepast aan uw organisatie, leiden tot heel wat verloren tijd, gemiste kansen en uiteindelijk zelfs tot het verstoren van uw business processen. 

 

 

Het cruciaal belang van integratie bij uw digitaal transformatieproces

 

Als organisaties sneller willen innoveren, gepersonaliseerde customer experiences willen aanbieden én sneller bruikbare business insights willen opleveren, dienen ze hun assets en processen volledig te digitaliseren zodat deze als bouwstenen kunnen ingezet worden om nieuwe innovatieve applicaties te bouwen.

 

Door continu data te verzamelen en analyses uit te voeren op basis van deze gedigitaliseerde assets en processen krijgen organisaties nieuwe inzichten om de bedrijfsprocessen bij te sturen en/of te verbeteren.

 

Een digitaal transformatieprogramma is pas echt geslaagd als alle data, assets, processen en functionaliteit ook buiten de eigen applicatiecontext bereikbaar is en beschikbaar wordt gesteld in een bruikbaar standaardformaat. Zo kunnen andere applicaties - met de vereiste security- en governance-processen - op een eenvoudige en efficiënte manier data en functionaliteit benutten en innovatie stimuleren.

Explore, Architect, Assist en Assure 


Als expert in applicatie-integratie beschikt AXI over een team van consultants met zowel integration engineer als architect profielen.
Dankzij onze specifieke integratie end-to-end aanpak kunnen wij organisaties perfect ondersteunen bij de integratienoden en dit in elke fase van het integratietraject.

 

Foto van AXI's integration aanpak

Onze end-to-end integratie aanpak in detail

Fase 1

Explore

We brengen in kaart over welk integratie maturiteitsniveau uw organisatie op dat moment beschikt. We kunnen deze verkenningsronde uitvoeren binnen één of meerdere integratiedomeinen, gaande van o.a. architectuur en governance tot development en operations. Hiervoor hebben we een Integration Maturity Assessment uitgewerkt.

Fase 2

Architect

We helpen uw organisatie bij het opstellen van een integratiestrategie, een roadmap en een integratiereferentie-architectuur.

Fase 3

Assist

We helpen uw organisatie bij de effectieve realisatie van integratie-oplossingen. Van het opzetten van integratieplatformen zoals integratie-, messaging en API-platformen tot het implementeren van de oplossingen op deze platformen.

Fase 4

Assure

We helpen uw organisatie bij het beheer van de integratieplatformen en de opgeleverde integratie-oplossingen. Hiervoor sluiten we een heldere SLA overeenkomst af.

Axi frame

Waarom kiezen voor AXI als integratie partner?

AXI biedt organisaties een end-to-end integratie aanpak aan. Naast het opzetten van een degelijke integratie-architectuur, kunt u bij AXI terecht voor de realisatie en de uitwerking van uw integratieprojecten. Uiteraard zorgen we voor het correct en proactief beheer van de in gebruik zijnde integratie-platformen en de daarop draaiende oplossingen via een transparante service overeenkomst.

 

Kortom, bij AXI kunt u rekenen op de resources, de kennis én de jarenlange ervaring en expert integration skills om uw organisatie bij te staan in elke fase van uw integratie journey.

 

We sommen de drie belangrijkste redenen nog even voor u op:

Stevig team van integratie consultants

Het integratie-team bestaat enerzijds uit integratie-architecten die de uitvoering van een integratie maturity assessment voor hun rekening nemen en een integratiestrategie en integratiereferentie-architectuur voor u kunnen opstellen.

 

Daarnaast kunt u steunen op de know-how van onze integratie engineers voor de opzet van integratieplatformen en de implementatie en het beheer van de integratie-oplossingen. U kunt ook rekenen op onze engineers voor de opleiding en de training van eindgebruikers. 

De beste technology stacks voor uw specifiek project

Als business partner van IBM, Microsoft en Gravitee.io kunt u rekenen op proven tech stacks die ons toelaten om te kiezen voor de technologie die het beste aansluit bij uw noden én bij uw concreet integratieproject.

Onze jarenlange ervaring en opgebouwde expertise

Dankzij onze ervaring en opgebouwde expertise hebben we reeds heel wat organisaties geholpen bij hun integratieprojecten.

 

Gaande van architectuuropdrachten tot het inrichten van een integratie Center of Excellence, het installeren en configureren van integratie- en API-platformen en het implementeren en beheren van integratie-oplossingen.

AXI's integration technology partners

Afbeelding
IBM API Partner

IBM Cloud Integration Solutions

Ontdek hoe IBM Cloud-integratieoplossingen u kunnen helpen om toegang te krijgen tot uw bedrijfskritische gegevens en deze te gebruiken met API-, applicatie-, bericht- en gegevensintegratie.

Meer weten?
Afbeelding
MS Azure partner API

Microsoft's Azure API Management

Microsoft's Azure API Management is een gehoste API-beheeroplossing met een krachtige API-spotfunctionaliteit. Azure API Management werd 'zij aan zij' met Azure gebouwd, één van de populairste cloudcomputing platforms.

Bezoek de partnerwebsite
Afbeelding
gravitee API partner

Gravitee.io

Gravitee.io is een open-source API-beheertool en biedt naast een API-gateway ook kant-en-klare functies zoals analyse en API-documentatie. Voor authenticatie en autorisatie kan gebruik worden gemaakt van Gravitee.io's open-source toegangsbeheeroplossing.

Bezoek de partnerwebsite
Afbeelding
AXI integration - Boomi integration platform

Boomi

Boomi is hét leading iPaaS platform dat alle nodige functionaliteiten biedt om uw cloud en on-premises applicaties succesvol te integreren. Volledig beheerd door Boomi, kunnen uw ontwikkelaars zich volop concentreren op hun kerntaak: het bouwen van integraties.

Bezoek de partnerwebsite

Integration Maturity Assessment

 

Hoe goed is uw organisatie voorbereid op integratie uitdagingen? 

 

Het is niet eenvoudig om zelf te evalueren of het integratieproces binnen uw organisatie optimaal verloopt. Vaak is het proces niet performant waardoor het analyseren heel wat tijd, geld én resources opslorpt.

 

AXI kan helpen door een Integration Maturity Assessment uit te voeren. Aan de hand van onze best practices, guidelines en referentiearchitecturen brengen wij uw bestaand integratieproces in kaart en geven u concrete aanbevelingen om uw organisatie naar een hoger maturiteitsniveau te tillen.

On-demand webinar

Kies de best passende integratie strategie voor uw toekomstbestendig ICT-landschap

 

Tijdens dit webinar legt Niek Jacobsen, integration architect bij AXI, in 30 minuten uit waarom een goed doordachte en goed onderbouwde integratiestrategie essentieel is. Via best practices en guidelines tonen we hoe u zo'n strategie kunt opstellen en dient te implementeren op maat van uw organisatie.

 

Door het ontwikkelen van een IT-architectuur waarin alles op een geschikte manier met elkaar verbonden is, zorgt u ervoor dat uw organisatie efficiënt werkt én het vermogen heeft om zich snel aan te passen aan de steeds sneller veranderende verwachtingen van de markt.

Ontdek alles over API Management in deze video's

Afbeelding
API Niek Heliview 2020

API Security begrijpen op basis van een AXI klantencase

Het is essentieel om uw API's te beveiligen, vooral wanneer deze extern ter beschikking worden gesteld. API-sleutels, JWT-tokens, Oauth 2.0: er zijn zoveel verschillende technologieën en benaderingen beschikbaar dat niet vanzelfsprekend blijkt om de meest geschikte oplossing voor uw specifieke behoeften te vinden, laat staan ​​hoe u deze kunt implementeren. In deze sessie komen niet alleen de architecturale principes aan bod, maar laat Niek Jacobsen ook zien hoe de gekozen oplossing kan worden geïmplementeerd met behulp van specifieke technologie.

Ik wil de on-demand sessies bekijken
Afbeelding
AZUG sessie API

API's op een veilige manier aanbieden in een hybride wereld

Op donderdagavond 3 juni 2021 gaf AXI een live sessie rond Azure API Management op AZUG User Group Belgium

 

In deze sessie gaat Ruben Delange dieper in op hoe u uw bedrijfskritische, interne API's veilig aan de buitenwereld bloot kunt stellen via een hybride cloudopstelling. Azure API Management is hierbij de belangrijkste component, maar ook andere Azure PaaS-componenten dienen te worden geïntroduceerd om zowel netwerkgerelateerde als applicatiegerelateerde beveiligingsbehoeften te dekken.

Ik wil de on-demand AZUG sessie bekijken
Afbeelding
API Event Heliview

Een API-ontwikkelingsplatform voor de toekomst

Om te kunnen voldoen aan de actuele eisen voor API-ontwikkeling op het gebied van agiliteit, schaalbaarheid en robuustheid, moeten bedrijven verder durven kijken dan de klassieke application server installaties. Om in de toekomst te kunnen voldoen aan deze eisen kunt u als bedrijf kiezen om de principes van containerisatie te omarmen en gebruik te maken van een cloud native orchestration platform zoals Kubernetes. In deze sessie licht Niek Jacobsen, Integratie Architect bij AXI, de kenmerken en toegevoegde waarde van dit API- ontwikkelingsplatform toe. Aan de hand van voorbeelden en ervaringen uit de praktijk, legt hij uit waarom AXI het Kubernetes platform adviseert aan haar klanten, om op een future proof manier API's te kunnen ontwikkelen, deployen en beheren.  

Ik wil de on-demand sessie bekijken

Bekijk hier onze on-demand sessies rond Integratie

Maak kennis met onze klanten

 

Deze organisaties deden reeds beroep op de Integration services van AXI.

LCM ref
referentie Colruyt Group
De Vlaamse Waterweg
JDN ref
Lineas ref
OZ customer AXI
Plus Retail ref
NVSM ref
SocMut Brabant ref